

oliveCEPT®
Το oliveCEPT® είναι ένα συναρπαστικό καινοτόμο σύστημα επεξεργασίας της ελαιόπαστας που βελτιώνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου ελαιολάδου και ταυτόχρονα αυξάνει την εξαγόμενη απόδοση σε επιπλέον έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO)
Τα αποτελέσματα αυτά επιτυγχάνονται με την γνωστή στην βιοτεχνολογία μέθοδο της ηλεκτροπόρωσης δηλ., της διάρυξης της ελαιοκυτταρικής μεμβράνης, εφαρμόζοντας παλλόμεvα ηλεκτρικά πεδία ή αλλιώς τεχνολογία PEF (Pulsed Electric Fields).
Πρόκειται για μια ήπια μη-θερμική επεξεργασία που ενισχύει σημαντικά το παραγόμενο αποτέλεσμα της ψυχρής έκθλιψης ενώ παράλληλα αναδεικνύει σε μέγιστο βαθμό τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου.
Η Σουηδική, εισηγμένη στο χρηματιστήριο, εταιρεία OptiCept Technologies AB, βασισμένη στην τεχνολογία PEF, ανέπτυξε πρώτη το σύστημα εφαρμοσμένης τεχνολογίας CEPT® (Closed Environment PEF Treatment) το οποίο σε κλειστό και ελεγχόμενο περιβάλλον συνεχούς ροής της ελαιόπαστας εφαρμόζει μικρούς σε διάρκεια, (μsec έως msec), αλλά πολύ ισχυρούς ηλεκρικούς παλμούς που διασπούν την κυτταρική μεμβράνη και απελευθερώνουν τα ελαιοσταγονίδια ενώ παράλληλα ενισχύουν την συγκέντρωση σε φαινόλες και βιταμίνες.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Το oliveCEPT® είναι ένα σύστημα ασφαλές και φιλικό στον χρήστη, εύκολο στην εγκατάσταση - 'plug & play' και ενεργειακά αποδοτικό καθώς καταναλώνει μόνο έως 5,2 kW ισχύος.
Τα κύρια μέρη του συστήματος ειναι o CEPT® v6 PEF Generator η μονάδα ελέγχου Control CEPT® και ο θάλαμος επεξεργασίας Booster Unit συνεχούς λειτουργίας. Διαθέτει PLC Siemens για την επεξεργασία όλων των σημάτων και πλήρη εξοπλισμό για τον έλεγχο ασφαλείας του συστήματος.


+ 5 - 15% Αύξηση στην παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου (ΠΕΠΕ)
Το σύστημα oliveCEPT® προσφέρει αύξηση μεταξύ 5% και 15% στην παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην ίδια ποσότητα πρώτης ύλης.
Χαμηλή κατανάλωση Ενέργειας
Η μέθοδος είναι ενεργειακά πολύ αποδοτική καθώς καταναλώνει μόνο 5,2 kW ρεύματος

Καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Υψηλότερες πολυφενόλες, καλύτερη ποιότητα σε γεύση, χρώμα και θρεπτικά συστατικά

Αυξημένη διάρκεια ζωής
Αυξάνοντας την διάρκεια ζωής επιτυγχάνουμε σημαντική εξοικονόμηση στην παραγωγή και στην διάθεση του ΠΕΠΕ

Λιγότερα οργανικά απόβλητα
Καθώς η μέθοδος επιτυγχάνει υψηλότερη ΠΕΠΕ έχουμε σαν συνέπεια την παραγωγή λιγότερων οργανικών αποβλήτων.